Yhdysvaltain edustajainhuoneen työntekijät eivät enää saa käyttää WhatsAppia työpuhelimissaan. Kielto liittyy huoliin tietoturvasta.
TikTok-kieltoja on viime vuosina ja kuukausina otettu käyttöön useissa yhteyksissä muun muassa valtionhallinnossa, ja myös suomalaisyrityksissä on yhä useammin alettu kieltää kiinalaistaustoineen huolta herättävää sovellusta. WhatsApp-kielloista ei sen sijaan ole laajemmin puhuttu, mikä tekee Yhdysvaltain edustajainhuoneen päätöksestä yllättävän.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
WhatsApp on luokiteltu ”korkean riskin sovellukseksi” johtuen muun muassa tietosuojan läpinäkymättömyydestä, tallennetun datan salaukseen liittyvistä puutteista sekä muista ”sovelluksen käyttöön liittyvistä riskeistä”, edustajainhuoneen kyberturvallisuuden toimisto perustelee Axios-sivuston näkemässä, henkilöstölle lähetetyssä sähköpostissa.
”Edustajainhuoneen henkilöstö EI saa ladata tai pitää WhatsApp-sovellusta millään työlaitteella, mukaan lukien älylaitteet, tietokoneet sekä sovelluksen selainversion. Jos sinulla on WhatsApp työlaitteellasi, sinuun otetaan yhteyttä sen poistamiseksi”, viestissä kerrotaan.
WhatsAppin omistava Facebook-yhtiö Meta on ilmaissut olevansa ”vahvimmalla mahdollisella tavalla” eri mieltä Yhdysvaltain edustajainhuoneen kanssa viitaten muun muassa viestinnän päästä päähän -salaukseen, Axios kertoo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Edustajainhuoneen kyberturvallisuudesta vastaavan osaston mukaan Microsoft Teams, Wickr, Signal, iMessage ja FaceTime ovat esimerkkejä hyvistä vaihtoehtoisista viestintäkanavista. WhatsAppia ei sen sijaan saa enää työlaitteilla käyttää huolimatta siitä, että sovelluksen taustalla toimiva Meta on yhdysvaltalainen yhtiö.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »